Avenços en reproducció assistida, al 33è Congrés Nacional de la SEF

Compartim la nostra experiència al II Campus de Preservació de la Fertilitat de la SEF
05/2022
Intel·ligència artificial en medicina reproductiva
05/2022
Compartim la nostra experiència al II Campus de Preservació de la Fertilitat de la SEF
05/2022
Intel·ligència artificial en medicina reproductiva
05/2022

Avenços en reproducció assistida, al 33è Congrés Nacional de la SEF

Part de l’equip mèdic de FIVclínic va participar a la 33a edició del Congrés de la Societat Espanyola de Fertilitat per compartir i adquirir nous coneixements en reproducció assistida. A més, Dolors Manau, la nostra responsable de reproducció assistida, va ser elegida vocal de la nova junta de la SEF, arran de la seva participació en la candidatura “Una SEF per a tu”.

Més de 1.000 especialistes en reproducció assistida de tot Espanya van assistir del 4 al 6 de maig al 33è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) i al 8è Congrés d’Infermeria de la Reproducció, al Palau Euskalduna de Bilbao. Durant el congrés es van presentar un total de 537 treballs científics. També es van celebrar dos debats en què els especialistes van tractar la importància de la cirurgia reproductiva i l’automatització de processos als laboratoris de fecundació in vitro.

Espanya, el primer país de la UE en nombre de tractaments

A la primera jornada del congrés, el president de la Societat Espanyola de Fertilitat Luis Martínez Navarro, va destacar que 1 de cada 10 naixements a Espanya es produeix gràcies a les tècniques de reproducció assistida. I va afegir:

“A Espanya es duen a terme anualment 180.000 processos de reproducció assistida, el 70% dels quals es realitzen a la sanitat privada. De manera que som el primer país de la UE per nombre de tractaments”.

Els estudis presentats per FIVclínic

Durant les tres jornades es van analitzar els avenços tècnics en reproducció assistida i el nostre equip va presentar els resultats de les seves darreres investigacions. En concret, la Dra Inés Agustí va presentar dues comunicacions orals i un pòster, i la Dra Marina Solsona una comunicació oral.

Comunicacions orals: sobre preservació de la fertilitat i estimulació ovàrica

Resultats reproductius en pacients sotmeses a tractaments conservadors de la fertilitat en càncer ginecològic al centre únic de tercer nivell. Concloem que sempre que estigui oncològicament indicat, el tractament conservador de la fertilitat és una opció acceptable. Permet obtenir resultats oncològics i reproductius encoratjadors.

Estudi de l’igf-1 com a factor mediador de l’efecte de la testosterona transdèrmica en pacients baixes respondores. Estudiem el paper de l’IGF-1 (insulin-like grow factor-I) com a mediador de l’efecte sensibilitzant de la testosterona transdèrmica (TT) en cicles de FIV en 93 pacients baixes responedores. Concloem que té efecte les pacients amb la reserva ovàrica més preservada.

Posters: sobre preservació de la fertilitat i efectes psicològics de la FIV

Evolució de les tècniques de preservació de la fertilitat en un hospital públic de referència (2007 – 2020). Revelem un increment en el nombre de preservacions realitzades, especialment en cicles de vitrificació ovocitària. També un increment significatiu en indicacions no oncològiques.

Nivells d’ansietat i depressió en un cicle de FIV davant de diferents factors estressants. Concloem que la FIV comporta un cert grau d’ansietat/depressió, que es pot veure incrementat per diverses situacions. La de més impacte és el diagnòstic d’una malaltia oncològica amb tractament gonadotòxic. L’efecte de la pandèmia sembla més evident a l’any d’haver-se iniciat en comparació de l’inici.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.

ACEPTAR
Aviso de cookies