Com ens hem adaptat a FIVclínic davant la pandèmia de Covid-19?

Eines de selecció embrionària: la personalització dels cicles de FIV
05/2020
Hàbits de vida i reproducció: com l’estrès i els tòxics afecten la fertilitat
06/2020
Eines de selecció embrionària: la personalització dels cicles de FIV
05/2020
Hàbits de vida i reproducció: com l’estrès i els tòxics afecten la fertilitat
06/2020

Com ens hem adaptat a FIVclínic davant la pandèmia de Covid-19?

Tot l’equip de professionals de FIVclínic hem estat treballant perquè puguis iniciar el tractament de reproducció amb la tranquil·litat de saber que s’estan prenent totes les mesures de seguretat adequades tan per vosaltres com per a tots els professionals. És per això que hem elaborat diversos protocols, basats en l’evidència científica disponible a dia d’avui, amb l’ànim de seguir oferint-vos els nostres serveis amb la protecció necessària en temps de pandèmia de Covid-19.

Podré fer visites presencials durant el tractament de reproducció?

Una de les primeres mesures per reduir el risc de contagi és realitzar les primeres visites, o bé les visites successives amb el vostre metge de referència, via telemàtica. D’altra banda, un cop s’iniciï el tractament, els controls ecogràfics seran presencials prenent sempre les mesures de protecció adequades. Per tal de complir-les necessitarem la vostra col·laboració.

Quines són les mesures de protecció davant del coronavirus?

Per part vostra, les mesures de protecció que heu de prendre en cas de visita programada són les següents:

  • Caldrà ser puntual en l’hora d’arribada.
  • Hauràs de dur guants i mascareta. Si no en disposes, se te’n facilitarà a l’arribar.
  • Al entrar hauràs de fer servir el gel hidroalcohòlic de mans.
  • Caldrà respectar la distancia de 1’5 metres
  • Al arribar se’t farà un petit qüestionari per saber si hi ha hagut algun canvi clínic.
  • Si durant el tractament presentes símptomes (febre, tos, …) hauràs de contactar amb nosaltres. Llegeix aquesta informació en cas d’aparició de símptomes.

Què podem fer per part nostra per protegir-nos del contagi per Covid-19?

  • Hem adaptat els horaris i les instal·lacions per a reduir el número de pacients a la sala d’espera.
  • S’han creat uns protocols de neteja i desinfecció específics per a totes les superfícies i espais.
  • Abans d’iniciar un tractament, la teva infermera et trucarà per fer-vos un qüestionari més ampli sobre símptomes i contactes, així com també per recordar-te totes les mesures que s’hauran de prendre de cara a les visites presencials i recordar-te la documentació que haureu de dur signada.
  • Els professionals disposarem també d’equips de protecció adequats i serem testats periòdicament per al SARS-CoV-2.

Als pacients se’ns realitzaran tests per a la detecció de la Covid-19?

Existeixen diferents tipus de cribratge, uns analitzen la presència d’anticossos contra el virus i permeten conèixer el vostre estat immunològic al respecte (infecció passada, activa o no immune) i d’altres que analitzen directament la presència del virus. Malgrat cap d’ells té una fiabilitat del 100%, progressivament van millorant. A dia d’avui el test mitjançant PCR és un dels més fiables. Aquest test ens indica si en aquell moment ets portador/a del virus (tinguis símptomes o no). És per això que és el que utilitzem com a cribratge en els tractaments. Fer el cribratge per la infecció és important tant a l’hora de començar el tractament com quan s’aconseguiex l’embaràs.

Així doncs, quan puc començar el tractament de reproducció?

Abans d’iniciar tractaments de reproducció, el teu metge de referència farà una valoració del cas a fi de descartar possibles factors de rics que contraindiquin iniciar els tractaments en aquests moments (malalties cardiovasculars, HTA, Diabetis, malaltia renal/pulmonar/hepàtica cròniques, obesitat, immunosupressió…). En aquests casos, es recomana posposar la gestació uns mesos per valorar la evolució de la pandèmia. 

Hi ha perill en quedar-me embarassada ara?

Mica en mica es van ampliant els coneixements respecte la Covid-19 en tots els àmbits, també en el reproductiu. Tot i que per ara la informació va a favor de que les gestants no són un col·lectiu de risc pel contagi ni les complicacions, presentar la malaltia durant l’embaràs no és desitjable. Per aquest motiu cal extremar les mesures de protecció. Aquestes són les mesures d’aïllament durant el tractament de reproducció assistida.

Pots veure la informació relacionada en els blogs específics que actualitzem periòdicament a fi de poder-vos oferir tota la informació disponible. Si bé és cert que el coneixement és canviant, en tot moment la nostra actuació està determinada per l’estat del coneixement i tractament de la COVID19.

Tingues present que totes aquestes mesures són de protecció, l’atenció i cura del vostre tractament continua sent tan pròxima com sempre. No dubteu en demanar-nos visita per valorar el vostre cas i avançar junts cap al mateix objectiu, perquè a FIVclínic complir el vostre somni és la nostra prioritat.

Roser Solernou i Marina Solsona. Ginecòlogues especialistes en reproducció assistida de FIVclínic.


Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.

ACEPTAR
Aviso de cookies