Endometriosi

Què ès l'endometriosi?

L'endometriosi és una malaltia benigna que consisteix en la presència de teixit endometrial fora del seu lloc habitual (part interna de l’úter). L’endometri és la part funcional de l’úter que creix mensualment per a implantar l’embrió i, que en cas de no produir-se la gestació, es perd i té lloc la regla.

Quan la dona té la menstruació, aquest teixit “ectòpic” sagna podent produir inflamació, dolor, fibrosi i problemes reproductius.

Puc tenir endometriosi?

La possibilitat de patir endometriosi en dones amb problemes reproductius és de fins a un 50%, per tant és important descartar aquesta malaltia en pacients estèrils, sobretot en aquelles pacients que presenten molèsties amb la regla: dolor al baix ventre, dolor amb les relacions sexuals i/o molèsties digestives/urinàries.

Tinc endometriosi. Pot afectar la meva fertilitat?

Entre un 25 i un 50% de les pacients amb endometriosi no aconsegueixen embaràs de forma espontània.

Aquesta malaltia pot afectar l’ovari disminuint la quantitat (reserva ovàrica) i qualitat dels òvuls, la funció de les trompes de Fal·lopi (impedint que l’òvul i l’espermatozou es trobin) i la implantació de l’embrió a l’úter.

Quin és el tractament reproductiu més adient per a la pacient amb endometriosi?

Depenent del tipus i severitat de l'endometriosi, el temps d'esterilitat i l'edat de la dona, es pot optar per seguir buscant una gestació espontània o recórrer a diferents tècniques de reproducció assistida.

És fonamental un adequat estudi inicial de l'endometriosi

El nostre equip multidisciplinar farà una avaluació inicial de l'extensió de l'endometriosi mitjançant una Ecografia vaginal 3D específica. Un cop finalitzat l'estudi de la malaltia, se us assessorarà àmpliament sobre el tractament més adient en el vostre cas i les possibilitats d'èxit per a aconseguir la gestació.

Si tens més dubtes sobre aquesta malaltia, podries trobar resposta a la web de societat catalana d’endometriosi, en la que els nostres especialistes hi participen http://www.endometriosiscatalunya.com/

Contacte Especialitats mèdiques

    He llegit i accepto la política de privadesa