Medicina maternofetal i consell pregestacional

Especialista en Medicina fetal

La Dra Mar Bennassar és especialista en Medicina materno-Fetal.

La seva activitat està basada en el control i seguiment de la gestació, des de l´etapa preconcepcional fins al puerperi. L´activitat més rellevant que porta a terme és la següent:

  • Avaluació dels factors de risc, tant materns com familiars, per poder valorar el risc durant la gestació, la necessitat d´introduïr canvis en medicacions o establir mesures terapèutiques i/o controls extres previs a la gestació. Aquestes mesures serán d´especial importancia, entre d´altres, en pacients hipertenses, diabètiques, epilèptiques, pacients amb patología tiroidea, pacients en tractament antidepresiu, pacients que hagin tingut un part preterme o avortaments previs.

  • Seguiment gestacional que inclou la valoració clínica i de les proves complementàries pertinents. Com a especialista en Medicina Fetal la seva activitat es centra en la realització de les ecografies rutinàries que es porten a terme durant el primer, segon i tercer trimestre de la gestació, així com d´estudis adicionals realitzats en l`àmbit de la reproducció assistida: valoració ecocardiogràfica i neurosonogràfica detallada.

La seva tasca asistencial inclou la realització de procediments invasius (biopsia corial, amniocentesis) en aquells casos que estigui indicat, així com la valoració integral i multidisciplinar de les complicacions que puguin aparéixer tant a nivel matern com fetal. Especialista en el maneig de gestacions múltiples, tant bicorials com monocorials, juntament amb l’assistència al part i al postpart.

figura-1

Imatge d´un embrió a 1r trimestre per a la mesura de la translucència nucal
figura-2

Estudi detallat del cor fetal
figura-3

Tall transversal del cervell fetal per avaluar les estructures intracranials
Contacte Especialitats mèdiques

He llegit i accepto la política de privadesa

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.

ACEPTAR
Aviso de cookies