La transferència d’embrions criopreservats: és millor en cicle natural o substituït?

Com afecta l’estil de vida a la fertilitat?
02/2020
Sobre el naixement de bessons, a El Periódico
02/2020
Com afecta l’estil de vida a la fertilitat?
02/2020
Sobre el naixement de bessons, a El Periódico
02/2020

La transferència d’embrions criopreservats: és millor en cicle natural o substituït?

transferencia-embrions

Si has decidit que ha arribat el moment de fer la transferència dels teus embrions congelats, a FIVClinic posem tots els mitjans i l’última tecnología perquè puguis quedar-te embarassada. L’especialista Roser Solernou, de FIVClínic, ens explica quin és el millor procediment per aconseguir l’èxit.

Què és la transferència d’embrions criopreservats?

Es tracta del procés mitjançant el qual introduïm dins de l’úter, prèviament preparat,  l’embrió o els embrions que prèviament han sigut criopreservats.

De quina manera es pot preparar l’endometri per a la transferència?

Actualment disposem de dues maneres per preparar l’endometri:

  • En cicle natural, en el qual aprofitem les pròpies hormones (estrògens i progesterona) que es produeixen en un cicle espontani de la dona.
  • En cicle substituït, en el qual administrem estrògens i progesterona per preparar l’endometri simulant un cicle espontani.

Quins avantatges i inconvenients té la preparació endometrial en cicle natural?

El  principal avantatge és que no es requereix medicació durant el procés ni durant els primers mesos d’embaràs (a diferència del cicle substituït), motiu pel qual és un procés més còmode tan a nivell físic com a nivell emocional.  Per contra, s’ha de disposar d’una major flexibilitat de cara als controls i per programar la transferència embrionària, ja que depenem del cicle espontani de la dona.

Tinc més opcions de quedar-me embarassada si preparo l’endometri en cicle natural?

Amb els estudis realitzats fins a dia d’avui (1), la probabilitat d’embaràs i de recent nascut és la mateixa tan en cicle natural com en cicle substituït.

És més segur per mi i pel meu fill fer la transferència en cicle natural?

Els últims estudis publicats (2) evidencien que els dos mètodes són igual de segurs pel què fa la salut dels recents nascuts, no obstant sembla que la presència del cos luti del cicle natural ofereix més seguretat  per a la mare, ja que presenta una taxa de preeclàmpsia més baixa respecte el cicle substituït.

Sóc una bona candidata per a la transferència en cicle natural?

Sempre i quan els teus cicles menstruals siguin regulars (28 dies aproximadament) ets una bona candidata per a la transferència en cicle natural.

Roser Solernou. Ginecòloga especialista en reproducció assistida de FIVclínic.

(1) Abha Maheshwari et al. Is frozen embryo transfer better for mothers and babies? Can cumulative meta-analysis provide a definitive answer?Human Reproduction Update 2018.

(2) Matheus Roque et al. Fresh versus elective frozen embryo transfer in IVF/ICSI cycles: a systematic review and meta-analysis of reproductive outcomesHuman Reproduction Update 2019.


Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.

ACEPTAR
Aviso de cookies