Histeroscòpia

La histeroscòpia és un procediment que permet la visualització i diagnòstic de l'interior de l'úter (canal cervical i cavitat uterina) per diagnosticar i tractar les seves patologies.

S'utilitza un histeroscopi, instrument òptic similar a un telescopi, de fi calibre del que permet la seva introducció atraumàtica des de la vagina a l'interior de l'úter.

La histeroscòpia diagnòstica és un procediment senzill i segur que es realitza en consultori i sol ser ben tolerat, amb molt escassos riscos i complicacions.

La seva principal indicació és determinar la causa del sagnat uterí anormal mitjançant la visió directa i la possibilitat de prendre mostres de teixit (biòpsies).

Així mateix està indicada en molts casos per a l'estudi dels problemes reproductius:

  • Sospita d'alteracions de la cavitat uterina després ecografia o altres tècniques d'imatge: confirma les malformacions uterines; presència i tipus de miomes, pòlips, adherències ...

  • Encara amb tècniques d'imatge que no mostrin alteracions, davant l'esterilitat de causa desconeguda o en fallides d'implantació en FIV, pot ser útil per diagnosticar canvis subtils no apreciats prèviament (endometritis crònica ...)

  • Indicada per valorar la cavitat després de cirurgia uterina per miomes, adenomiosi... o després raspatges puerperals o repetits.

  • Permet canalitzar el canal cervical en casos amb accés difícil a cavitat previ a transferència embrionària o inseminació intrauterina.

La histeroscòpia quirúrgica és un procediment mínimament invasiu, ambulatori. En la majoria de casos requereix algun tipus d'anestèsia per la qual cosa ha de realitzar-se en una àrea adequada.

Permet resoldre les alteracions de la cavitat uterina: Correcció de malformacions uterines (úter subsepte o septe), alliberament d'adherències, extracció de DIU retingut, extracció de pòlips, miomes ...


Resecció histeroscòpica d'un mioma submucós (mioma a la cavitat uterina)
Contacte Tècniques diagnòstiques

    He llegit i accepto la política de privadesa