Compartim la nostra experiència al II Campus de Preservació de la Fertilitat de la SEF

Tumoracions ovàriques: què són i quan són patològiques?
04/2022
Avenços en reproducció assistida, al 33è Congrés Nacional de la SEF
05/2022

Compartim la nostra experiència al II Campus de Preservació de la Fertilitat de la SEF

Participem al II Congrés de Preservació de la Fertilitat, a Madrid, per parlar de les novetats en aquesta àrea d’interès creixent al món de la reproducció. I és que la criopreservació d’ovòcits o escorça ovàrica és clau en dones que s’han de sotmetre a tractaments mèdics que posen en risc la possibilitat de ser mares en el futur.

El campus de Preservació de la Fertilitat el va organitzar el Grup d’Interès de Preservació de la Fertilitat de la Societat Espanyola de Fertilitat, coordinat per la Dra. Dolors Manau, responsable de reproducció assistida de FIVclínic. Un dels principals objectius del grup és elaborar documents de consens i guies clíniques amb un enfocament multidisciplinari. I és que la preservació de la fertilitat està implicada en malalties de diferents especialitats.

En quins pacients s’indica la preservació de la fertilitat?

Si bé, al principi, el treball del grup se centrava en pacients amb càncers hematològics i càncer de mama, en aquesta ocasió va tractar altres indicacions de la preservació de la fertilitat. En concret:

  • en pacients amb malalties d’origen genètic que provoquen una fallida ovàrica prematura, per exemple: la premutació del gen FMR1, que provoca trastorns associats amb el cromosoma X fràgil; o les mutacions al gen BRCA, que augmenten el risc de càncer de mama o ovari.
  • en pacients amb cirurgies recidivants sobre l’ovari, com passa en casos d’endometriosi.
  • en pacients amb malalties autoimmunes amb tractaments gonadotòxics (com la quimioteràpia).
  • o en pacients transgènere, entre d’altres.

Amb experts en reproducció de tot Espanya

Es van reunir professionals de medicina de la reproducció de l’Hospital Clínic, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. També de l’Hospital 12 d’octubre, Hospital Clínic de San Carlos i Hospital Gregorio Marañón de Madrid; Hospital La Fe de València, IVIRMA i Hospital Ruber Internacional.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.

ACEPTAR
Aviso de cookies