Relaxació enfocada a la reproducció assistida (II): la visualització

Estudi genètic de portadors: què és i per què és important?
08/2020
Podré ser mare si tinc càncer de mama? Jornada C17, d’AulaClinic
10/2020

Relaxació enfocada a la reproducció assistida (II): la visualització

Cada vegada és més comú l’ús de tècniques de relaxació juntament amb els tractaments mèdics convencionals. El propòsit d’aquestes tècniques? Ajudar-nos a millorar la nostra salut i reduir l’estrès i el dolor. Avui volem que conegueu una mica més sobre la relaxació enfocada a la reproducció assistida. En concret, a la tècnica de la visualització.

En què consisteix la tècnica de la visualització?

Es defineix la tècnica de visualització com un procés de pensament que invoca l’ús dels sentits. Si bé el terme espanyol “visualització” sembla referir-se només al punt visual, la paraula en anglès “imagery”, menys restrictiva, està més a prop del que realment és el procés de visualitzar. Aquest procés implica l’ús de la imatge mental que engloba tots els sentits: visió, audició, olfacte, gust, i sensacions kinestèsiques de moviment, posició i tacte.

Per tant, les tècniques de relaxació basades en la imaginació proposen la visualització mental de situacions, sensacions i emocions com a vehicle per a aconseguir un estat de relaxació.

A través d’una sèrie d’instruccions verbals, s’indueix a l’organisme a experimentar mentalment estats de tranquil·litat, assossec i relaxació mental.

Per a qui es recomana?

Està recomanada davant de símptomes físics i cognitius associats a l’estrès. També en la preparació per a activitats que requereixen esforç i afrontament de situacions estressants associades a estímuls específics.

   

Quina diferència hi ha entre la meditació i la visualització?

La diferència entre la meditació i la imaginació guiada és que la primera no necessàriament recrea idees, visions o imatges en la ment. Meditar pot ser simplement un estat de concentració i alerta que es genera en respirar i en enfocar l’atenció en un punt o en el no-res.

Alguns consideren la imaginació guiada com una porta al món intern de les persones. Creuen que podria ser una gran ajuda per a transformar la seva realitat, per a anar de la mà d’un tractament convencional. Òbviament no és per a tothom, però si funciona, pot ser un gran aliat si estàs immers/a en un procés de reproducció. A més, es concentra en pensaments positius i no té efectes secundaris. Val la pena provar-la!

Com puc contactar amb el vostre servei de psicologia especialitzat en reproducció assistida?

Sempre que necessitis pots escriure al nostre correu específic psicologiafivclinic@clinic.cat i t’ajudarem en tot el que puguem.

Marta Garcia. Psicòloga consultora de FIVclínic.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.

ACEPTAR
Aviso de cookies