“L’estudi el realitzem sobre pacients que han estat diagnosticades recentment de càncer de mama i se sotmeten a una estimulació hormonal ovàrica per vitrificar ovòcits abans de rebre el tractament de quimioteràpia, que afecta negativament la reserva ovàrica”, explica Barral. “Com que el càncer de mama és un tumor hormonodependent, volem estudiar si es produeixen canvis histològics o genètics sobre el teixit tumoral mamari després de l’estimulació hormonal”.
Les beques de la Fundació Dexeus van dirigides a investigadors joves, llicenciats i titulats superiors en ciències biomèdiques, perquè financin la realització dels seus projectes de recerca a l’àmbit de l’Obstetrícia i la Ginecologia. La Beca de Recerca Clínica s’emmarca en un àmbit concret relacionat amb la Salut de la Dona.
La cerimònia de lliurament del Premi i la Beca de la Fundació Dexeus Dona es va celebrar el passat 21 d’octubre, en el marc del 45 “International ART towards the future” Dexeus Forum. A les jornades van assistir prop de 600 experts en reproducció assistida. Entre els quals, líders d’opinió internacional del camp, que van parlar dels avenços en medicina reproductiva: noves formes d’estimulació, increment de la reserva ovàrica i rejoveniment. El Premi se’l va emportar la Dra Anna Veiga, que va parlar sobre el passat, el present i el futur dels Tractaments de Reproducció Assistida.
Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepta el seu ús.
ACEPTAR